Op het wensenlijstje van de activiteitenbegeleiders stond een electrische rolstoelfiets. Een fiets waar voorop een rolstoel geplaatst kan worden. De kosten van zo’n fiets, die voldoet aan alle veiligheidseisen en is voorzien van de nieuwste attributen, zijn behoorlijk hoog. Met de hulp van Adri Voogt, oud-aannemer in Smilde, hebben we van een goede-doelen fonds uit de bouwwereld een bijdrage voor deze fiets kunnen krijgen. En de fiets aangeschaft.

In een feestelijke bijeenkomst, ook op 23 maart, met koffie en een gebakje, hebben we deze verrassing aan onze bewoners aangeboden. De sleutels zijn overhandigd aan Mevr. Van Beusekom, die daarna de fiets heeft onthuld. Het is een prachtige fiets met alles er op en er aan. Ik hoop dat vrijwilligers van de fietsbrigade met bewoners er veel gebruik van maken. En gaan rond toeren in de mooie omgeving en natuur in Smilde. Wij zijn blij weer een mooie bijdrage aan het welzijn van onze bewoners te hebben kunnen toevoegen.

Op 27 maart heeft Harting Bank, de leverancier van de fiets, uitleg en instructie gegeven. Met een elektrisch aangedreven lier kan de rolstoel met de berijder op het platform van de fiets worden getrokken. Met 4 riemen wordt de rolstoel en de berijder daarna veilig vastgezet.

Het weer was slecht, dus buiten oefenenen ging niet. Dan maar binnen. Bewoner Henk Bron was bereidwillig als “proefkonijn” te fungeren. André Hebben, fietsvrijwilliger, kon even ervaren hoe het is om er mee te fietsen. Heel anders dan met de duo-fiets, maar dat zal snel wennen.