Bij de oprichting van de Stichting Vrienden van de Driemaster hebben we die direct als ANBI (algemeen nut beogende) Instelling bij de Belastingdienst laten registreren. Giften, gaven en donaties aan een ANBI Stichting, dus ook onze Stichting, zijn voor de inkomstenbelasting aftrekbaar.

Medio 2013 kwam de Belastingdienst met de mededeling dat er vanaf 1 januari 2014 nieuwe regels gelden voor de ANBI’s. Zij moeten vanaf die datum een aantal gegevens op een eigen internetsite publiceren. Gebeurt dit niet dan verliest de Stichting de status van ANBI.

Giften, gaven en donaties aan onze Stichting moeten aftrekbaar blijven, zo vinden wij. Dus dat betekende dat we voortvarend aan de slag moesten om voor 1 januari 2014 een eigen website in de lucht te krijgen. Onze voorzitter, “van veel markten thuis”, kende een websitebouwer die gesponsord wordt en zodoende voor ons kosteloos een website kon maken. Wij hebben daar natuurlijk gretig gebruik van gemaakt. En het is gelukt. In rap tempo is de site geheel kosteloos gemaakt. Veel lof en dank daarvoor.

U ziet het: het resultaat mag er zijn. Blijft u de site volgen! Wij proberen actueel te zijn. Dat vraagt de nodige aandacht maar wij zullen onze uiterste best ervoor doen.

Op de site worden artikelen geplaatst over activiteiten van- en met onze bewoners. Of over gebeurtenissen die met de bewoners en de Driemaster te maken hebben. Een ander mooi verhaal mag natuurlijk ook. Het liefst voorzien van foto’s om het geheel nog levendiger te maken.

Dus schroomt u niet en zendt ons een mooi verhaal of bericht. Dat kunt u doen door op de site het balkje “contact” aan te klikken, de gevraagde gegevens in te vullen en uw verhaal te typen. Als u vragen of suggesties heeft kunt u die daarop ook kwijt.

Verder maken wij er u op attent dat u zich bij het kopje “over ons” en “donateur worden” kunt aanmelden als donateur door de aanmeldkaart aan te klikken, in te vullen, te printen en toe te zenden. Wij hopen dat u dit doet. Want wij kunnen er nog wel wat donateurs bij hebben. Maar iedere andere gift of bijdrage is natuurlijk ook welkom! Alvast hartelijk bedankt.